Hogyan került a világra a kenőcs sok betegségre…

1919-ben születtem. Könnyen kiszámolhatod, hogy a kilencvenes éveimben járok.

Munkaképes koromban mindig a víz körül forogtam. Szó volt a vízhozamok szabályozásáról, védelméről, árvízi szolgálatról, nagymértékű öntözésről, termálvizek vételéről stb. A szocializmusban a preferált állások (pl. bányászok) kivételével lehetetlen volt magasabb életszínvonalat elérni. Minden bevételt az élelmiszer, a ruházat és a háztartási felszerelések vettek fel. Például hűtőszekrény? Ez luxus volt. Pénzt keresni a főálláson kívül – ez nem működött. Az egyetlen, sőt elismert lehetőség a plusz bevételre a gyógynövények termesztése volt. De hogyan történik?

Telefonon egyeztettem időpontot egy pozsonyi gyógynövény bolt egyik vezetőjével. Egy kávézóban vitatkoztunk 2 dcl bor mellett, hogy “hogyan csináljuk”. Rengeteg papírt írtam. És otthon kitaláltam. Megvettem a rendelkezésre álló irodalmat. Volt egy drága feleségem, aki támogatta az új érdeklődési körömet. Ugyanígy , a saját berendezéseim szárítógépeivel kapcsolatos jövőbeni kiadások, stb Karácsonykor a Mikulás hozta nekem Kresánek Gyógynövény-atlasz című könyvét.Az első gyógynövényszállítmányt a bevásárlóközpontba szállítottam 5 kg-os mennyiségben Öt év múlva , évi 500-1000 kg között mozgott A televízióban példaértékű termesztőként emlegettek.

A gyógynövények tanulmányozása során sokat tanultam gyógyhatásaikról is. Ahogy telt az idő, az éveim is gyarapodtak. Minél tovább mentem, annál gyakrabban használtam gyógyító tulajdonságaikat. A fizikai erők csökkentek, de a robotok növekedtek. Megpróbáltam gyógynövény kivonattal “kenőcsöt” összeállítani.Meglepetésemre a vértelen lábaim 10 évvel fiatalabbak lettek.Egy kis gondolkodó fejnek is rá kellett jönnie,hogy ez egy felfedezés.De mi van vele?

Tiszta, makulátlan szocializmus uralkodott. Aztán jött a szelíd forradalom. Összetört szívvel siettem Pozsonyba. Bekopogtattam az Egészségügyi Minisztérium első ajtaján. Van egy krémem, aminek ilyen-olyan tulajdonságai vannak. És akkor mi van ? Engedély kell a gyártásához. Síri csend. Rövid vita után egy másik ajtóhoz küldtek. Körülbelül 10 irodát jártam így. Végre eljutottam a főhigiénikushoz. Elmagyarázta nekem, hogyan kell csinálni.

3-4 hónap után minden lehetséges elemzést biztosítottam. Megalapítottam egy céget Fix néven – orvosi kellékek gyártása. Ez a név két részből áll. A Fix jól ismert kifejezés akar lenni a külföldre exportálásakor. Az “orvosi kellékek” kifejezés valójában nem azt írja le, hogy valamiféle krémről van szó. Az engedélyező hatóságokat azzal az érvvel győztem meg, hogy a Bata cég nem Batát gyárt, hanem cipőt.

Eljött az idő, hogy életet leheljünk az újonnan alapított cégbe. A szüleim birtokán lévő nyári konyhát és kamrát örököltem. Ennek a két helyiségnek az újjáépítésére 300 000 CZK speciális hitelt kaptam a Slovenská sporiteľnától. A rajzolásnál céges bélyegzővel kellett rendelkeznem. Felkerültem a várólistára, hogy elkészítsem a bélyeget. 6 hétig tartott. A korona ára akkoriban zuhant. A 300 000-nek csak a fele maradt meg. Ez volt az első észrevehető ütés. Túléltük. A különféle elemzésekhez szükséges krémmintákat feleségem konyhájában készítettem konyhai eszközeivel. Az alapanyagok gyógyszertárakból származtak. Nagy szerencsém volt, hogy bakteriológiailag átmentek a minták.

Együtt felhalmozódott problémák, mint pl az épület termelésre való adaptálása, technológiai berendezések felkutatása, beszerzése és refinanszírozása, egészségtudományi, mikrobiológiai, stb. Egy házaspár nem volt elég tanulni, krémet készíteni, megfelelő higiéniát betartani, gyógynövényeket termeszteni és értékesítői szerepet tölteni. Fokozatosan toboroztunk munkaerőt. Felvilágosult a kiállításokon, különösen az értékesítési kiállításokon való bemutatkozás és értékesítés. A széles spektrumú hatású krém jelenleg egyre nagyobb figyelmet kelt a szlovák vásárlók körében, de bőven a külföldiek körében is. Németországba, Magyarországra, Csehországba és Horvátországba exportáljuk.

A cikk megjelenésekor (4/2009) Kellner úr a milliomodik tubus krémjét ünnepelte. A közel egymillió darab mögött rengeteg különféle betegségben szenvedő ember áll.

Sokan jelezték, hogy sikerrel használják a krémet:

megfázás

Visszér

reumás fájdalmak

szemölcsök

fájdalom a gerincben

izomfájdalom növekvő gyermekeknél

közös konyhai égések

allergiás bőrreakció iskolakrétára

ízületi, térdgyulladás stb.

lábgörcsök

véraláfutások

aranyér

rovarcsípés

Posted in
#Történelem

Üzenet elküldése

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare